Cursuscode: T784

Discere Latinum III/Latijn leren III

Cursuscode: T784

De cursus Discere Latinum III is een vervolg op de cursus Discere Latinum II.

Discere Latinum III is bedoeld voor mensen die lang geleden hun gymnasium hebben afgerond en deze stof willen ophalen, of voor mensen die enkele jaren gymnasium hebben gevolgd en hun opleiding toen niet hebben kunnen afmaken, of voor mensen die al twee jaar aan de volksuniversiteit de cursus Discere Latinum hebben gevolgd.

Het is de bedoeling om in het komend cursusjaar de Latijnse grammatica zo ver onder de knie te krijgen, dat het jaar daarna oorspronkelijke Latijnse teksten kunnen worden gelezen, van bijvoorbeeld Plinius, Ovidius, Caesar, Livius of Vergilius.

Het niveau van de komende cursus ligt op het niveau van klas drie van het gymnasium.

Aan de hand van de Romeinse geschiedenis worden in de lessen veel oefeningen gemaakt, teksten vertaald, grammatica behandeld en herhaald. De lessen zijn afwisselend qua werkvormen en inhoud.

Donderdag 17 oktober 2019
20 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. H. (Hanne) Buurmans
Boeken: Disco 2 Lesboek, Disco 2 Werkboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H. (Hanne) Buurmans
Hanne Buurmans is docent Klassieke talen. Ze heeft haar studie Klassieke Talen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gevolgd. In augustus 2017 ging ze officieel met pensioen, na ongeveer dertig jaar voor de klas te hebben gestaan; eerst in het basisonderwijs en later tien jaar als docent Latijn in het middelbaar onderwijs op drie verschillende scholen in Amsterdam. Hanne: ???Lesgeven vind ik geweldig leuk, omdat ik graag mijn kennis met anderen wil delen en steeds weer geïnspireerd word, doordat ik mijn eigen enthousiasme voor mijn vak terug zie in de reacties van mijn leerlingen en cursisten. Ik probeer in mijn lessen zoveel mogelijk afwisseling aan te brengen door het vertellen van verhalen en door kunst en de Romeinse geschiedenis bij de lessen te betrekken. Ook probeer ik de lessen zo gevarieerd mogelijk te laten verlopen door het gebruik van allerlei verschillende werkvormen. Het lesgeven aan de volksuniversiteit is in veel opzichten hetzelfde als het lesgeven aan middelbare scholieren, maar het grote verschil zit hem in de vragen die gesteld worden. Volwassenen denken anders na dan jonge leerlingen en zien vaak kleine dingen in de taal die jonge leerlingen niet opvallen. De Latijnse lessen van het afgelopen jaar waren fijn en gezellig.
Folder najaar 2019

Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl