Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: T796

Chinees Mandarijn basis

Chinees Mandarijn basis
Cursuscode: T796

In deze cursus komen alle vaardigheden aan bod: luisteren, spreken, lezen en schrijven. Er is een lichte nadruk op luistervaardigheid en spreekvaardigheid. U leert ook hoe u Chinese karakters op een computer en een smartphone kunt invoeren. De cursus is gericht op het praktisch gebruik van de taal. De lessen vinden één keer per week plaats. In deze cursus oefent u realistische situaties met verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld, onderwerpen die u op school, in kantoor, thuis, in een café, op straat etc. tegenkomt. U leert hoe u zichzelf kunt voorstellen, over uw beroep en het weer kunt praten, naar de datum en tijd kunt vragen. Naast de Chinese taal leert u ook over de Chinese cultuur. Kennis van de cultuur helpt u om de taal te leren en om Chinezen beter te begrijpen. Hoe spreek je iemand zijn naam uit, culturele verschillen in omgangsvormen etc.Aan het eind van de cursus vindt desgewenst een schriftelijke toetsing plaats. Het is beslist mogelijk om HSK* 1 te halen als u 80% van de lessen aanwezig bent en de eindtoets succesvol heeft afgelegd.

 *HSK is een afkorting van Hanyu Shuiping Kaoshi. Dit is het staatsexamen voor de Chinese taal en bestaat uit zes niveaus.

Woensdag 6 november 2019
18 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 300,00
Mw. H. (Huishuang) Lin
Boek: Standaard Cursus HSK 1 (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H. (Huishuang) Lin
H. (Huishuang) Lin
Nǐ hǎo. Mijn naam is Hui-Shuang Lin. De uitspraak is Hwee-Shoeang Lin. Ik ben in Taiwan geboren. Mandarijn Chinees is mijn moedertaal. Sinds 2007 woon ik in Nederland. Vanuit mijn passie om kennis over te dragen ben ik docent Chinees geworden. Ik ben opgegroeid in een Chinese cultuur. Desondanks heb ik Sinologie in Leiden gestudeerd, daardoor heb ik een goed begrip van de Nederlandse invalshoek gekregen. Ik geef Chinese les vanuit een Nederlands perspectief en heb kennis over de specifieke problemen die Nederlanders ervaren bij het leren van Chinees. Ik heb ervaring in lesgeven aan volwassenen in Amsterdam en adolescenten op middelbare scholen. Naast lesgeven ben ik vertaler van Nederlands naar eenvoudig en traditioneel Chinees. Ik houd er erg van om nieuwe kennis te verwerven en heb een optimistisch kijk op het leven.
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl