Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Persoonlijke groei

Tweemaal sneller lezen driemaal sneller onthouden

In deze cursus leer je drie vaardigheden om meer te onthouden in minder tijd.Snellezen laat je informatie die je leest sneller in je opnemen. Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer onthouden. Mindmaps zijn als het ware spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. 
Snellezen
Verdubbel meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.
Mindmapping
We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kunt u nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij u het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van uw gedachtepatronen (Mind).
Geheugentraining
Als u uw geheugen scherp wil houden en technieken wilt leren om uw geheugen te verbeteren. U leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.Na deze actieve cursus kunt u, gegarandeerd, tenminste tweemaal zo snel lezen, terwijl u de informatie goed opneemt. U leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.
Het lesmateriaal wordt door de docent uitgereikt tijdens de eerste les. Hiervoor wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd, contant af te rekenen de 1e les bij de docent.
Meer informatie
Dinsdag 17 maart 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Dhr. A. (Ary) Velstra
19:30 - 22:00
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Ontspannen wat is dat?
Ontspannen wat is dat?
Cursuscode: AB071

Er zijn veel manieren om je te ontspannen en ook om je in te spannen. Je hebt er vast al een aantal uitgeprobeerd. Maar waarom is ontspannen belangrijk en wat past er nou het beste bij jou? In deze workshop beginnen we bij het begin en leren we over het wat en waarom van ontspannen. Daarna gaan we aan de slag met hoe je spanning bij jezelf leert herkennen.
We eindigen met een ontspannings- en ademhalingsoefening, die ook thuis gedaan kan worden. In 1,5 uur oefenen we, samen en individueel. Daarnaast legt docent Agnes van der Werf kort uit wat de gevolgen van stress zijn voor het lichaam. En we houden het luchtig, er is zeker ook plek voor een lach. Zo ga je naar huis met een basis van waaruit je zelf verder kunt werken aan een manier van ontspannen.
Omdat afwisselend bewegings- en ontspanningsoefeningen worden gedaan, bevelen wij aan te komen in sportieve kleding met daarover een extra laagje. De workshop vindt plaats op donderdagavond 19 maart.
Meer informatie
Donderdag 19 maart 2020
1 workshop van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. A. (Agnes) van der Werf
19:30 - 21:00
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Tafeletiquette vroeger en nu
Tafeletiquette vroeger en nu
Cursuscode: AB042

Etiquette is weer helemaal terug. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat we weten hoe we een goede eerste indruk kunnen maken of op welke manier we relaties zorgvuldig kunnen ontvangen. Of hoe we aan tafel een goede gastheer/vrouw kunnen zijn. Het zijn vaak kleine weetjes waarmee wij ons zelfvertrouwen en onze uitstraling op het gebied van de sociale omgang kunnen vergroten. In de lezing op dinsdagavond 24 maart van Nahnya barones van Voorst tot Voorst komt u meer te weten over Tafeletiquette. Haar motto: ‘Regels zijn geen keurslijf, ze geven houvast.’

Meer informatie
Dinsdag 24 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. barones N.E.M. (Nahnya) van Voorst tot Voorst
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl