Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Persoonlijke groei

Filosofie van de Zeven Hoofdzonden

De zeven hoofdzonden, wie kent ze niet? Hoogmoed, Hebzucht, Lust, Jaloezie, Gulzigheid, Woede en Luiheid. We kijken naar deze klassieke hoofdzonden en hun tegenpolen. Wat is het? Wat maakt een hoofdzonde aantrekkelijk? Wat is er verkeerd aan? En welke deugd staat er tegenover? We maken een reis door de tijd van de antieke (Aristoteles) naar de middeleeuwse filosofie (Thomas van Aquino). We zoeken naar inzichten over de hoofdzonden in jodendom en christendom. En we kijken naar de verbeelding ervan in de literatuur (Dante) en in de schilderkunst (Bruegel, Bosch), maar ook in een hedendaagse film (o.a. Se7en). Welke hoofdzonde(n) heeft u of heeft u er geen?

Meer informatie
Donderdag 28 februari 2019
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Mw. Drs R. (Ria) den Dikken
10:00 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
Gezichtsyoga met een stralende lach

Het gezicht kent ongeveer 52 spieren. Wanneer deze op de juiste manier getraind worden, verminderen de gezichtsspanning en de nek- en oogspanning. Het is bovendien een veilige, doeltreffende en ontspannen manier om de rimpelvorming tegen te gaan. Het verwijdert helaas geen lijnen, maar kan de neerwaartse spiraal van veroudering wel degelijk veranderen. Het doet namelijk de stevigheid van de vezels van de gezichtsspieren toenemen. En de stralende lach geeft de finishing touch.

Desgewenst kunt u na afloop enkele oefeningen meekrijgen op papier. De kosten hiervoor zijn naar schatting € 1,50 en kunt u afrekenen met de docent.

Meer informatie
Donderdag 21 maart 2019
1 workshop van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. A. (Agnes) van der Werf
19:30 - 21:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >