Cursuscode: A060

Arabische lente en de relatie met IS

Cursuscode: A060

Er is al veel gezegd en geschreven over het verloop van de Arabische Lente. Minder aandacht was (en is) er voor de relatie tussen de Arabische opstanden en het ontstaan van Islamitische Staat (IS). Hoe ziet die relatie eruit? Wat was in het bijzonder de rol van het Syrische regime, dat maar al te gretig "It's me or the terrorists" als leuze voerde? Is met de val van het 'kalifaat' ook een einde gekomen aan IS of moet de wereld zich opmaken voor een IS2.0?

Paul Aarts doceerde van 1983-2014 internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is expert op het gebied van het Midden-Oosten en in het bijzonder Iran en Saoedi-Arabië. Hij publiceerde o.a. Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen (samen met Carolien Roelants), neemt actief deel aan het publieke debat en geeft regelmatig interviews op radio en tv.

Woensdag 16 januari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30