Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MA230

Frank Martin

Frank Martin
Cursuscode: MA230

De Zwitserse componist Frank Martin (Genève 1890 – Naarden 1974) was een veelzijdig gematigd-modern, maar typisch 20ste-eeuws toonkunstenaar. Hij was gefascineerd door ritme en klankkleur. Na de tweede wereldoorlog verhuisde hij met zijn derde vrouw, Maria Boeke, maar Amsterdam en uiteindelijk naar Naarden. Sinds zijn dood in 1974 is er aan zijn huis aan de Bollelaan niets veranderd, en dat kunt u tijdens deze bijzondere lezing zelf ervaren. Tot zijn bekendste werken horen Petite Symphonie Concertante, het oratorium Golgotha, de opera Der Sturm, diverse ballades voor solo-instrumenten, en zijn laatste werk, de cantate Et la vie l’emporta. Zijn (enige) gitaarwerk Quatre pièces brèves komt met gitariste Olga Franssen tijdens deze unieke presentatie zeker aan bod. 

Donderdag 21 januari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 15,00
Mw. O. (Olga) Franssen, Mw. F. (Ferry) Jongbloed
14:30 - 16:30
Locatie: Frank Martin Huis (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
O. (Olga) Franssen
O. (Olga) Franssen
Olga Franssen studeerde viool en gitaar aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht. Na haar opleiding heeft zij mede het Amsterdams Gitaartrio opgericht. Met dit trio reisden ze 25 jaar de wereld rond en namen ze vele cd’s op. In 2007 heeft Olga de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Olga geeft lezingen over allerlei “muzikale” onderwerpen. Op haar gitaar en via een geluidsdrager laat zij de meest sprekende voorbeelden horen.
F. (Ferry) Jongbloed
F. (Ferry) Jongbloed
Ferry Jongbloed is bestuurslid van de Frank Martin Stichting en de Stichting Frank Martin, en weet dus alles van de componist en zijn villa aan de Bollelaan in Naarden. Verder is hij, in zijn eigen worden, beleidsadviseur non-profit, interim manager, overigens doende met schoonheid, spiritualiteit en aardse zaken.
Download Brochures
Compleet                          Muziek                          
    
Klik op de afbeelding om de betreffende brochure op te slaan op uw computer, tablet of telefoon.
 
Met dank aan onze Partners:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Gemeente Gooise Meren: https://gooisemeren.nl/
Gooi TV: https://www.gooitv.nl/
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
RABO Bankhttps://www.rabobank.nl/lokale-bank/gooi-en-vechtstreek/
SAS Analytics and Solutions: www.sas.com/nl
Spant!: https://www.spant.org/