Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AB081

Berlioz: Fantastique!

Berlioz: Fantastique!
Cursuscode: AB081

In dit ‘Berlioz-jaar’ herdenken we de grote Franse componist en uitgesproken romanticus. Hij liet een enorm en divers oeuvre na; zijn unieke ‘symphonie fantastique’ is een schitterende compositie waarin orkestratiekunst, drama, biografie, verbeelding en passie samenkomen.  Ongehoorde effecten, bijzondere klankwerelden en droomvoorstellingen betoveren de luisteraar. In deze lezing zal het werk worden ingeleid en in historische context worden geplaatst; aan de hand van een heldere uitwerking komen de diverse facetten van dit meesterwerk naar voren en zal de symfonie beluisterd worden.

Er is een combi-ticket voor vier lezingen, over Händel, Beethoven en Berlioz (AB082/83/86/88) voor een gereduceerde prijs.

Woensdag 11 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 15,00
Dhr. P. (Pieter) Bakker
14:30 - 16:30
Locatie: Kapel Olavhuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P. (Pieter) Bakker
P. (Pieter) Bakker
Pieter A. Bakker verzorgt sinds zijn studie Engels, Nederlands en muziekgeschiedenis aan de lerarenopleiding in Utrecht muziekhistorische cursussen en lezingen voor diverse organisaties. Sinds 2013 doet hij dit voor zijn muziekhistorische bureau Musica Docet. Het aanbod is in de loop van vele jaren zeer gevarieerd geworden, van overzichtscursussen en componisten- en landenportretten, tot stromingen, muzikale vormen en periodes. De muzikale inhoud van de cursussen en lezingen wordt altijd in een bredere cultuurhistorische context aangeboden.
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl