Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MA210

Bachs Getallenleer

Bachs Getallenleer
Cursuscode: MA210

Iedere Bachliefhebber heeft bij diens muziek het gevoel met een haast bovenmenselijke geest te maken te hebben. En wie zich verdiept in de op het oog grillige compositietechniek van Bach wordt alleen maar gesterkt in dat gevoel. Het onderzoek naar het oneindig verfijnde spel dat Bach speelde met getallen – aantal maten, aantal noten - om de muziek niet alleen vorm maar ook diepere inhoud te geven is een adembenemende zoektocht. Het getal 33 is misschien de sleutel: het aantal jaren dat Christus heeft geleefd. Dat getal leidt tot de verklaring van veel andere getallen die Bachs geloofsovertuiging en vooral zijn fascinatie voor de ‘liefdesdood’ van Christus blootleggen. Aanbevolen cursusmateriaal: Wim Witteman - Over het geheim van de Mattheüspassie (€ 19,50). 

Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 11 januari 2021
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Dhr. (Peter) Schlamilch
15:45 - 17:15
Locatie: Online bijeenkomst via Internet (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Peter) Schlamilch
(Peter) Schlamilch
Peter Schlamilch (1966) studeerde af in solozang aan het Utrechts Conservatorium en in orkestdirectie aan de Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en studeerde vervolgens ook muziekwetenschappen en muziektheorie. Hij heeft een schat aan ervaring in de klassieke muziek: als zanger, koordirigent, orkestdirigent en muziektheoreticus. Peter was vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap ‘Opera Mozart’ en assistent van de wereldberoemde Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker. Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D). Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal operakoren, waaronder het Operakoor Dordrecht, en het Volendams Operakoor. Peter kan met zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en vervolgens te duiden, iedereen die er voor open staat begeesteren en enthousiasmeren met de schoonheid van de klassieke muziek.
Download Brochures
Compleet                          Muziek                          
    
Klik op de afbeelding om de betreffende brochure op te slaan op uw computer, tablet of telefoon.
 
Met dank aan onze Partners:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Gemeente Gooise Meren: https://gooisemeren.nl/
Gooi TV: https://www.gooitv.nl/
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
RABO Bankhttps://www.rabobank.nl/lokale-bank/gooi-en-vechtstreek/
SAS Analytics and Solutions: www.sas.com/nl
Spant!: https://www.spant.org/