Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Stadswandelingen

Stadswandeling Rembrandt en Amsterdam

In het jaar, dat we de 350e sterfdag  van Rembrandt vieren, wandelen we door de stad Amsterdam, waar hij een kleine 40 jaar gewoond en gewerkt heeft, waar hij verliefd werd en waar hij gerouwd heeft. Tijdens de wandeling komen we langs locaties waar Rembrandt gewerkt heeft, waar opdrachtgevers woonden en waar zijn doeken hingen.

We verzamelen bij het Amsterdam Museum op de binnenplaats. Adres is Kalverstraat 92 en is te bereiken met Metro 52 halte Rokin of met de trams 4,14 of 24 Halte Rokin

De wandeling duurt ca. 2,5 uur en eindigt op de Dam. 

Meer informatie
Dinsdag 1 oktober 2019
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 17,50
Dhr. H. (Hans) Olthof
14:00 - 16:00
Locatie: Amsterdam Museum Cafe (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Amsterdam - Grachtengordel Midden

De wandeling over het midden gedeelte van der Grachtengordel, ligt tussen de Raadhuisstraat en de Leidsegracht en is een onderdeel van de zogenaamde 3e uitleg. Deze stadsuitbreiding vond plaats vanaf het jaar 1613 en na ca. 25 jaar was deze al volgebouwd. In dit gebied zien we delen van de 4 belangrijkste grachten van Amsterdam, maar ook diverse tussenstraatjes, waar van oudsher de middenstand haar winkels had. Ook zien we schitterende stadspaleizen, zelfs een Frans aandoend kasteeltje en een aantal gevelstenen.

We verzamelen bij het Amsterdam museum op de binnenplaats. adres Kalverstraat 92, te bereiken met Metro 52 halte Rokin of met de trams 4,14 of 24 halte Rokin.

De wandeling duurt ca. 2,5 uur en we eindigen bij de Westertoren, waar u weer gemakkelijk met de tram naar het Centraal Station komt met tram 13 of 17.

Meer informatie
Dinsdag 15 oktober 2019
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 17,50
Dhr. H. (Hans) Olthof
14:00 - 16:00
Locatie: Amsterdam Museum Cafe (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Stadswandeling Hilversum: media & architectuur

Hilversum is niet alleen dé mediastad van Nederland, maar ook een stad met een rijke architectuurgeschiedenis. Tot in de negentiende eeuw is Hilversum een dorp van geringe betekenis. Het komt tot bloei na de aansluiting op het spoornet. Hilversum veranderde in een aantrekkelijke woonplaats voor rijke Amsterdammers, die hier prachtige villa´s laten bouwen. Ook wordt Dudok aangesteld als stadsarchitect en bouwen de omroepen vanaf het begin spraakmakende studiocomplexen. Deze traditie loopt door tot in onze tijd. Zo is enkele jaren geleden het inmiddels al beroemde Instituut voor Beeld en Geluid gebouwd. Deze wandeling zal u een goed beeld geven van de bijzondere Hilversumse geschiedenis en architectuur.  Zo wordt een aantal prachtige villawijken bezocht en komen we langs het wereldberoemde raadhuis en een aantal oude studiogebouwen. Ook de spraakmakende recente architectuur op het Mediapark krijgt aandacht.

Startpunt: voor het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 te Hilversum

Meer informatie
Dinsdag 5 november 2019
1 excursie van 2,5 uur aanvangstijd 13:00
Prijs: € 15,00
Dhr. (Norman) Vervat
13:00 - 15:30
Locatie: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Folder najaar 2019