Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Museumbezoek

Eindhoven Van Abbemuseum
Eindhoven Van Abbemuseum
Cursuscode: AB012

Philips Museum, Van Abbe Museum en Productie Piet Hein Eek

Allereerst bezoeken wij het Philips Museum. De vaste tentoonstelling toont hoe Philips zich ontwikkelde van kleine gloeilampenfabriek tot toonaangevend wereldconcern. Welke impact hebben de producten op ons dagelijks leven nu en in de toekomst.  

Het Van Abbe Museum is na een grondige verbouwing in 2003 ongeveer 5 keer zo groot geworden en heeft nu een modern uiterlijk. Er zijn bijzondere tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst in Europa. De rondleiding voert u langs kunstwerken van onder meer Picasso, Chagall, Beuys, Dumas, Appel en Daniëls.  

Alvorens terug te rijden gaan wij langs bij het (bijna-Museum) Productie Piet Hein Eek. Wanneer u komt is in Galerie Piet Hein Eek juist een tentoonstelling van schilderijen van Reinoud van Vught. Ook de werkplaats en showroom van meubel design-ontwerper Piet Hein Eek is alleszins het bekijken waard. Piet Hein Eek werd beroemd door zijn kast van sloophout.

Bij deze kunstbusreis bieden wij u naast de opstapplaats aan het Wilhelminaplantsoen de mogelijkheid op te stappen om 09.15 uur bij de Verlosserkerk aan de Ceintuurbaan in Bussum. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken geeft u dit dan duidelijk aan bij uw aanmelding! “

Meer informatie
Woensdag 27 maart 2019
1 excursie van 9 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 47,50
09:00 - 18:00
Locaties: Bibliotheek Gooi en meer, Verlosserkerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Excursie Leiden: museumbezoek en stadswandeling

In de Gouden Eeuw was Leiden na Amsterdam de grootste stad van het land. De stad heeft haar rijke geschiedenis goed weten te behouden. Deze dag krijgen wij eerst een rondleiding in het Oudheidkundig museum aan het Rapenburg, dat net haar 200-jarig bestaan vierde. Daarna is er gelegenheid tot lunchen in de nabij gelegen wereldberoemde Hortus Botanicus. Aansluitend maken wij een stadswandeling o.l.v. Norman Vervat. Gedurende deze wandeling leert u meer over de geschiedenis van deze belangrijke stad en maakt u kennis met haar mooiste straatjes en belangrijke monumenten.

Het verzamelpunt is aan de voorzijde van het NS station van Leiden Centraal. Het vervoer naar Leiden en de lunch zijn voor eigen rekening. Er is een directe treinverbinding van Naarden naar Leiden.

Let op: de kosten voor de rondleiding zijn exclusief entreebewijs (met Museumkaart gratis).

Meer informatie
Woensdag 15 mei 2019
1 excursie van 4,5 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 27,50
Dhr. (Norman) Vervat
11:00 - 15:30
Locatie: Op locatie (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >