Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AB012

Eindhoven Van Abbemuseum

Eindhoven Van Abbemuseum
Cursuscode: AB012

Philips Museum, Van Abbe Museum en Productie Piet Hein Eek

Allereerst bezoeken wij het Philips Museum. De vaste tentoonstelling toont hoe Philips zich ontwikkelde van kleine gloeilampenfabriek tot toonaangevend wereldconcern. Welke impact hebben de producten op ons dagelijks leven nu en in de toekomst.  

Het Van Abbe Museum is na een grondige verbouwing in 2003 ongeveer 5 keer zo groot geworden en heeft nu een modern uiterlijk. Er zijn bijzondere tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst in Europa. De rondleiding voert u langs kunstwerken van onder meer Picasso, Chagall, Beuys, Dumas, Appel en Daniëls.  

Alvorens terug te rijden gaan wij langs bij het (bijna-Museum) Productie Piet Hein Eek. Wanneer u komt is in Galerie Piet Hein Eek juist een tentoonstelling van schilderijen van Reinoud van Vught. Ook de werkplaats en showroom van meubel design-ontwerper Piet Hein Eek is alleszins het bekijken waard. Piet Hein Eek werd beroemd door zijn kast van sloophout.

Bij deze kunstbusreis bieden wij u naast de opstapplaats aan het Wilhelminaplantsoen de mogelijkheid op te stappen om 09.15 uur bij de Verlosserkerk aan de Ceintuurbaan in Bussum. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken geeft u dit dan duidelijk aan bij uw aanmelding! “

Woensdag 27 maart 2019
1 excursie van 9 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 47,50
09:00 - 18:00
Locaties: Bibliotheek Gooi en meer, Verlosserkerk (klik hier voor de adres gegevens)