Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Algemeen

Dwalen door Wenen
Dwalen door Wenen
Cursuscode: A028

Wenen is door de eeuwenlange heerschappij van de Habsburgers een stad met een ongekend rijke culturele traditie. Aan de hand van vele afbeeldingen en boeiende verhalen wandelt Wim Dooge met u langs verschillende bezienswaardigheden van deze vorstelijke stad, zoals Hofburg, Kunsthistorisches Museum, Stephansdom, Staatsoper en Volksoper waarbij hij vertelt over de musea, paleizen, kerken, sfeervolle straten en prachtige parken. Voor de meer culinair georiënteerde informatie neemt hij u mee naar enkele beroemde cafés en leuke restaurants, licht hij enkele typisch Weense gerechten toe en vertelt hij over een aantal Oostenrijkse wijnen. Na deze avond zult u beslist zelf met de koffer vol culturele en culinaire tips op ontdekkingsreis willen gaan.

Meer informatie
Maandag 16 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Dhr. Drs W. (Wim) Dooge
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Dwalen door Venetië
Dwalen door Venetië
Cursuscode: A029

Venetië met zijn fabelachtige pracht van sprookjesachtige paleizen, die weerspiegeld worden in het altijd kabbelende water van het Canal Grande, vraagt erom ontdekt te worden. Cultuurkenner Wim Dooge zal u de weg wijzen naar de vele fraaie kerken en paleizen, maar ook naar enkele goede restaurants, wijnbarretjes en mooie stranden. Om het een echte ontdekkingsreis te laten zijn, zullen wij ons ook buiten de gebaande paden begeven endaarmee het onbekendere Venetië laten zien. Het is een stad die naast zijn paleizen vooral vele fraaie kerken rijk is, die overweldigen door hun kunstschatten van kunstenaars van wereldformaat, zoals Titiaan, Tintoretto, Veronese en Tiepolo. Maar er valt meer te genieten, niet alleen een prima horeca, ook het Lido, een rondvaart - gewoon met het plaatselijk openbare vervoer, de vaporetto - een must! Een uitstekende voorbereiding op een bezoek aan Venetië!

Meer informatie
Maandag 18 november 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Dhr. Drs W. (Wim) Dooge
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Renaissance in Florence en Toscane

Toscane is een van de mooiste regio’s van Italië en zo ongeveer de bakermat van de “Rinascita”, de Italiaanse Renaissance. De eerste avond (dinsdag 25 februari) zal Wim Dooge de hoogtepunten van dit prachtige land laten zien, vol lieflijke streken, slaperige dorpjes, met kunst beladen steden en geliefde wijnregio’s. De tweede avond (dinsdag 3 maart) wandelt Wim met ons door Florence en laat ons een stad ervaren met een ongekende rijke culturele en culinaire traditie. Beelden en boeiende verhalen voeren langs verschillende Renaissance-hoogtepunten van deze stad, waarbij hij zal vertellen over grootse kerken, belangrijke kunstwerken, prachtige pleinen en doorkijkjes. Maar ook de inwendige mens krijgt aandacht, dus we maken kennis met sfeervolle cafés en restaurants, gezellige wijnbarretjes en heerlijke streekgerechten. De cursus is een uitstekende voorbereiding voor een bezoek aan Toscane en haar hoofdstad.

Meer informatie
Dinsdag 25 februari 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 29,00
Dhr. Drs W. (Wim) Dooge
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl