Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Algemeen

Leren kijken naar moderne kunst

Na het succes van de cursus Leren kijken naar kunst, volgt dit seizoen de reeks Leren kijken naar moderne kunst. Moderne kunst fascineert en spreekt tot de verbeelding, maar kan soms ook enigszins intimiderend overkomen. In deze reeks zullen we ingaan op hoe de kunst uit de 20 een 21eeeuw bekeken kan worden. Hoe ontstonden deze kunstvormen en wat vragen zij van ons als toeschouwer? De cursus is een boeiende ontdekkingsreis langs de vele stromingen van de moderne kunst. 

Meer informatie
Dinsdag 1 oktober 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. Drs D. (Diana) Kostman
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Renaissance in Florence en Toscane

Toscane is een van de mooiste regio’s van Italië en zo ongeveer de bakermat van de “Rinascita”, de Italiaanse Renaissance. De eerste avond (dinsdag 25 februari) zal Wim Dooge de hoogtepunten van dit prachtige land laten zien, vol lieflijke streken, slaperige dorpjes, met kunst beladen steden en geliefde wijnregio’s. De tweede avond (dinsdag 3 maart) wandelt Wim met ons door Florence en laat ons een stad ervaren met een ongekende rijke culturele en culinaire traditie. Beelden en boeiende verhalen voeren langs verschillende Renaissance-hoogtepunten van deze stad, waarbij hij zal vertellen over grootse kerken, belangrijke kunstwerken, prachtige pleinen en doorkijkjes. Maar ook de inwendige mens krijgt aandacht, dus we maken kennis met sfeervolle cafés en restaurants, gezellige wijnbarretjes en heerlijke streekgerechten. De cursus is een uitstekende voorbereiding voor een bezoek aan Toscane en haar hoofdstad.

Meer informatie
Dinsdag 25 februari 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 29,00
Dhr. Drs W. (Wim) Dooge
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dwalen door Wenen
Dwalen door Wenen
Cursuscode: A028

Wenen is door de eeuwenlange heerschappij van de Habsburgers een stad met een ongekend rijke culturele traditie. Aan de hand van vele afbeeldingen en boeiende verhalen wandelt Wim Dooge met u langs verschillende bezienswaardigheden van deze vorstelijke stad, zoals Hofburg, Kunsthistorisches Museum, Stephansdom, Staatsoper en Volksoper waarbij hij vertelt over de musea, paleizen, kerken, sfeervolle straten en prachtige parken. Voor de meer culinair georiënteerde informatie neemt hij u mee naar enkele beroemde cafés en leuke restaurants, licht hij enkele typisch Weense gerechten toe en vertelt hij over een aantal Oostenrijkse wijnen. Na deze avond zult u beslist zelf met de koffer vol culturele en culinaire tips op ontdekkingsreis willen gaan.

Meer informatie
Maandag 16 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Dhr. Drs W. (Wim) Dooge
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Folder najaar 2019

 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl