Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Huis en Tuin

De tuin: Do's en Don'ts in de herfst

De echte tuinliefhebber kijkt het gehele jaar met voldoening naar de tuin. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar vraagt ook zijn eigen aandacht. In deze workshop kijken we met een kritisch oog naar de tuin in het najaar. Alle aspecten komen voorbij: zijn we blij met hoe de tuin nu is?; willen we onderdelen veranderen?; kunnen we dat dan nu doen of toch beter wachten?; wanneer en hoe planten we bollen voor het voorjaar? en moeten we nog wieden en de tuin nu winterklaar maken? Allerlei vragen die in dit seizoen van toepassing kunnen zijn. Na inschrijving voor deze interactieve lezing ontvangt u enkele weken voor aanvang een uitnodiging uw vragen kenbaar te maken. De docent kan  zo goed voorbereid tijdens de lezing  ingaan op uw vragen.

Meer informatie
Maandag 15 oktober 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. E. (Elzeba) Kleiss
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
Fantasievolle Herfstkrans maken

Geniet in de herfst van de kleuren van het seizoen. Tijdens deze workshop maakt u een herfstkrans geheel passend bij uw interieur en stijl. Bloemist Frida Bakker neemt voor u een grote verscheidenheid aan materialen mee waaruit u kunt kiezen. Bij het maken van kransen kan eigenlijk alles; uw wensen en creativiteit zorgen altijd voor een persoonlijk eindresultaat. En natuurlijk kunt u uw herfstkrans nog specialer maken door uw eigen decoratie mee te brengen om erin te verwerken. We maken de krans op een basis van stro.

In de bevestigingsbrief ontvangt u informatie over de materialen die verwerkt kunnen worden. U kunt deze zelf meenemen of geheel of deels aanschaffen via de docent (geschatte materiaalkosten  € 25,00).

Meer informatie
Vrijdag 19 oktober 2018
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. F. (Frida) Bakker-Oudshoorn
19:30 - 22:00
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Klussen in en om het huis
Klussen in en om het huis
Cursuscode: CR340

Wilt u kleine, eenvoudige klussen in huis zelf kunnen doen, maar ontbreekt het u aan de kennis? Tijdens deze cursus krijgt u praktische vaardigheden en vele tips aangereikt om klusjes op het gebied van electra, boren, het repareren van kranen, hang- en sluitwerk, schilderen en behangen voortaan zelf uit te voeren. (Schilderen en behangen zal niet ter plekke worden geoefend). Ongeveer een week voor aanvang ontvangt u de syllabus met instructiefilmpjes, waarover u in de les vragen kunt stellen.

Zelf meenemen: een kleine schroevendraaier en een scherp Stanley- of breekmesje.

Meer informatie
Zaterdag 3 november 2018
3 lessen van 3,5 uur aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. (Elte) Risselada
11:00 - 14:30
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Kattengedrag & de 2 meest voorkomende gedragsproblemen

De lezing begint met een introductie van algemeen kattengedrag: wat is normaal kattengedrag en wat heeft een kat nodig voor haar welzijn? Daarna worden de twee meest voorkomende probleemgedragingen besproken: plassen in huis en  agressie (tussen katten onderling en tussen kat en eigenaar). Waarom ontstaat dit en wat kunt u er aan doen? We kijken hoe de problemen te voorkomen zijn en hoe ze op te lossen zijn indien ze er al zijn. Wilt u het gedrag van uw kat beter begrijpen, dan mag u deze lezing niet missen!

Meer informatie
Woensdag 27 februari 2019
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. D. (Diana) Kraa
19:30 - 22:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Moestuin
Moestuin
Cursuscode: CR344

Eigen groenten en fruit verbouwen. Altijd vers van het land eten. Het zijn de gedachten die bij veel liefhebbers van tuinieren opkomen. Maar vaak is ‘moestuinieren’ meer en zwaarder werk dan vooraf gedacht. Deze cursus bestaat uit twee delen: een eerste middag met een lezing (basisbeginselen) over het hebben van een moestuin en een lesmiddag met een bezoek aan het Volkstuincomplex VTV in Naarden. Onderwerpen die tijdens de lezing aan bod komen zijn: houd het simpel!, grondsoort en bemesting, groenten, fruit en snijbloemen en wat doen we met de oogst?

De lezing is op donderdag 11 april, van 14.00-16.00 uur in de bibliotheek in Bussum.

De praktijkles is op donderdag 9 mei, van 14.00 - 15.00 uur in VTV Naarden, Keverdijk 66.

Meer informatie
Donderdag 11 april 2019
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 25,00
Mw. E. (Elzeba) Kleiss
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's