Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Computer en Tablet

Ontdek meer in Windows X
Ontdek meer in Windows X
Cursuscode: C204

Wanneer u nu een nieuwe Windows apparaat koopt, dan koopt men dit met het programma Windows X. Windows is een besturingsprogramma, maar wat houdt dit nu precies in? Daarnaast verbergt Windows 10 een groot aantal programma’s en apps die in het dagelijks gebruik van de computer vaak van pas komen, maar veel mensen kennen ze niet. Wat zijn die programma’s en apps en wat is het verschil? En dan het opslaan van uw kostbare foto’s en deze netjes ordenen op de pc. En wat is het vernieuwde Windows start menu; wat houdt dit in en vooral, wat kunt u ermee?

In deze 3-daagse cursus komen al deze facetten aan bod. De cursus is bedoeld voor iedereen, jong en oud; een ieder die dagelijks met de computer werkt en die graag meer wil weten over zijn computer. Natuurlijk zal ook het veiligheidsaspect niet ontbreken tijdens deze cursus en zal ook gekeken worden naar de verschillende mogelijkheden van het omgaan met MAIL  in Windows 10. “Bent u nog niet helemaal zeker bij het gebruik van de computer dan is deze cursus zeker iets voor u..” U mag uw eigen laptop meenemen.

Aanbevolen lesmateriaal: Anton Jacobsen - Basiscursus Windows 10   € 19,95.  ISBN 978 94 624 5130 8

Naast de cursus Windows 10 geven wij ook de cursus “de bezem door uw computer” en “Veilig online”.  Het is zeker aan te raden om, wanneer u de cursus Windows 10 heeft gevolgd, ook eens te kijken naar deze cursussen. Deze cursussen zijn vandaag de dag onmisbaar bij het gebruik van de computer.

Meer informatie
Dinsdag 29 januari 2019
3 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Dhr. H. (Hendrik) van Geffen
19:15 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
De bezem door uw computer
De bezem door uw computer
Cursuscode: C200

Net als bij het gebruik van de auto is ook de computer regelmatig aan onderhoudsbeurt onderhevig. Door het gebruik wordt het apparaat in de loop van de tijd steeds trager. Soms zo traag dat u bij het opstarten van de computer wel een kopje koffie kunt gaan drinken. Het kan zover komen dat de computer zo traag wordt dat programma’s niet meer opstarten, en u gaat overwegen om een nieuw apparaat te kopen. Maar hier is echt nog wel iets aan te doen door “de bezem door uw computer” te halen. Dit kan flink wat snelheidswinst opleveren. De computer gaat daardoor ook veel langer mee. Met deze cursus bespaart u uzelf dus niet alleen veel frustratie maar ook nog eens een hoop geld.

In deze cursus kijken we specifiek naar Computers die draaien op het Windows 10 besturingssysteem. Maar veel van de behandelde onderwerpen zijn ook te gebruiken op een Windows 7, 8 en 8.1 omgeving.

Aanbevolen boek:  Consumentenbond – De Grote Computerschoonmaak 
boek  ISBN: 978 905951 4065    € 21,00   of e-book € 13,50   publicatiedatum 30-1-2018  

Het boek kan besteld worden via de docent. Meer informatie hierover treft u in de bevestigingsbrief die u twee weken voor de cursus ontvangt.

Meer informatie
Dinsdag 5 maart 2019
3 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Dhr. H. (Hendrik) van Geffen
19:15 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Veilig Online
Veilig Online
Cursuscode: C202

Computers en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We zijn overal en altijd online; thuis, op school en op ons werk. Aandacht voor cyberveiligheid is dus geen overbodige luxe. Want steeds vaker wordt van u verwacht dat u van internet gebruik maakt voor bankzaken, het regelen van overheidszaken en voor contact met familie, vrienden en kennissen. Deze persoonlijke en kwetsbare ‘zaken’ deelt u liever niet met de hele wereld. Veilig online zijn wordt steeds belangrijker, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. De meeste gevaren van computer- en internetgebruik kunnen voorkomen worden door correct menselijk handelen. Een lezing over wat u kunt doen en laten om hacken en virussen te voorkomen, om zo uw internetveiligheid zo groot mogelijk te maken. 

Aanbevolen documentatie: Online Privacy – Consumentenbond. ISBN: 978 905951 3921  Boek € 20,50 of e-book € 13,50   (publicatiedatum 1-11-2017).

Het boek kan besteld worden via de docent. Meer informatie hierover treft in de bevestigingsbrief die u twee weken voor de cursus ontvangt.             

 

Meer informatie
Donderdag 21 maart 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 15,00
Dhr. H. (Hendrik) van Geffen
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >