Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FG450

Reis- en straatfotografie

Reis- en straatfotografie
Cursuscode: FG450

Van vakantiekiekjes naar een fotoreportage. Deze cursus is samengesteld voor de fotograaf die graag reist en een mooie fotoreportage wil maken. Vakanties zijn unieke gebeurtenissen. Daarvan wilt u ook unieke foto's maken, zodat u bij thuiskomst maximaal kunt nagenieten en met trots uw foto's aan anderen kunt presenteren. Op reis in Nederland of verder weg komt u van alles tegen; kerken, tuinen, monumenten, marktjes, straatjes, lokale figuren, natuur. Het is er allemaal en het vraagt allemaal om een eigen benadering met uw camera. Wat u in deze cursus leert is om op die diversiteit aan onderwerpen te anticiperen en van elk onderwerp de beste foto te maken, waarbij u gebruikmaakt van de gegeven omstandigheden en het bestaande licht van dat moment.

De cursus is voor fotografen van alle niveaus en voor elk type camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex). Het is wel van belang dat u weet waar de belangrijkste functies (naast de automatische stand) op de camera zitten.Er zijn twee theorieavonden en een praktijkochtend. In de eerste avond leert u de technische benadering van de reisfotografie, ook wel straatfotografie genoemd. We bespreken de mogelijkheden van uw eigen camera en u krijgt mooie voorbeelden te zien. Daarna volgt een praktijkochtend in het centrum van Amersfoort. U gaat al wandelend onder leiding van de docent in het oude centrum oefenen in het maken van een sfeerreportage. We fotograferen alles wat we tegenkomen. Van een monument tot een patat etend kind. De tweede lesavond besteden we aan het bespreken van de foto's van de praktijkochtend en we kijken kort naar de foto-nabewerking.

Maandag 6 april 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
B. (Bart) Stornebrink
B. (Bart) Stornebrink
Bart Stornebrink is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren van een pakkende foto.
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl