Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Bestellijst

Geen bestellingen

Fotograferen

In het voorjaar volgen weer cursussen 'Digitaal fotoboek maken', 'Geniet van de natuur in uw omgeving', en 'Hoe fotograferen met de smartphone'. Ook zijn er twee nieuwe cursussen toegevoegd: ‘Beginselen van de fotografie’ en ‘Reis- en straatfotografie’

Beginselen van de fotografie
Beginselen van de fotografie
Cursuscode: FG410

Je hebt net een nieuwe camera en wilt wel eens weten wat er allemaal mee kan. Of je hebt al jaren een compact-camera en wilt overstappen naar een spiegelreflex. Of je hebt al een tijdje een dure camera, maar je gebruikt enkel de automatische stand. Allemaal goede redenen om deel te nemen aan deze cursus. Daarnaast gaan we het ook hebben over fotografie in de praktijk. Hoe zorg je dat een foto goed belicht is. Wat kun je bereiken met verschillende sluitertijden. Welk effect heeft een groot of klein diafragma. Wat is het verschil tussen de verschillende objectieven. Je leert tijdens deze cursus hoe je met de techniek van je camera betere en creatieve foto’s kunt maken. Neem vooral je camera mee en docent Robert Soen helpt je op weg.

Meer informatie
Dinsdag 11 februari 2020
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. R. (Robert) Soen
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Geniet van de natuur en uw omgeving

Al 40 jaar specialiseert Jos Ketelaar zich in de natuur-fotografie. Hij gebruikt daarbij de vakkennis die hij opdeed in tuinbouw en agrarische opleidingen. Ook fotografeert hij graag tuinen. In zijn presentaties laat hij anderen graag meegenieten van zijn prachtige foto’s van landschappen en tuinen. Zijn foto’s zijn eigenlijk een verhaal over de natuur of tuin, tot stand gekomen middels de vaardigheid van de techniek in de camera. Deze middag bestaat uit twee gedeelten. Het deel voor de pauze is een combinatie van een lezing/presentatie met natuurfoto’s en in het tweede deel legt Jos zijn cursisten uit hoe je goed natuurfoto’s kunt maken. Doelgroep: mensen die een spiegelreflex of spiegel-loze camera bezitten en er meer uit willen halen, of een compact camera maar die graag een betere camera willen kopen en handvatten zoeken voor een beslissing.  Na deze dag zal een ieder bewuster natuurfoto’s maken met mooi resultaat. Niet alleen voor fotografen maar voor ieder die geïnteresseerd is in mooie natuurfoto’s is dit een leerzame middag.

Meer informatie
Dinsdag 17 maart 2020
1 lezing van 3,5 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 35,00
Dhr. J. (Jos) Ketelaar
13:30 - 17:00
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Digitaal Fotoboek maken
Digitaal Fotoboek maken
Cursuscode: FG420

Wilt u op de computer met uw digitale foto's een mooi fotoboek maken? Op internet vindt u hiervoor talloze programma's, maar wat te kiezen en hoe verder? In deze interactieve demonstratie toont een docent van het gebruiksvriendelijke Albelli-fotoboekprogramma hoe u dit makkelijk en snel kunt doen. U krijgt te zien hoe het programma werkt en tips over slimme toepassingsmogelijkheden om uw fotoboek mooier en persoonlijker te maken. U kunt voorbeeldboeken inzien en persoonlijke vragen stellen. Na afloop bent u bekend met de werking en diverse kneepjes van het programma waarmee u een schitterend fotoboek kunt maken.

Meer informatie
Zaterdag 28 maart 2020
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 20,00
Mw. M. (Meta) Selders
10:30 - 13:00
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Reis- en straatfotografie
Reis- en straatfotografie
Cursuscode: FG450

Van vakantiekiekjes naar een fotoreportage. Deze cursus is samengesteld voor de fotograaf die graag reist en een mooie fotoreportage wil maken. Vakanties zijn unieke gebeurtenissen. Daarvan wilt u ook unieke foto's maken, zodat u bij thuiskomst maximaal kunt nagenieten en met trots uw foto's aan anderen kunt presenteren. Op reis in Nederland of verder weg komt u van alles tegen; kerken, tuinen, monumenten, marktjes, straatjes, lokale figuren, natuur. Het is er allemaal en het vraagt allemaal om een eigen benadering met uw camera. Wat u in deze cursus leert is om op die diversiteit aan onderwerpen te anticiperen en van elk onderwerp de beste foto te maken, waarbij u gebruikmaakt van de gegeven omstandigheden en het bestaande licht van dat moment.

De cursus is voor fotografen van alle niveaus en voor elk type camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex). Het is wel van belang dat u weet waar de belangrijkste functies (naast de automatische stand) op de camera zitten.Er zijn twee theorieavonden en een praktijkochtend. In de eerste avond leert u de technische benadering van de reisfotografie, ook wel straatfotografie genoemd. We bespreken de mogelijkheden van uw eigen camera en u krijgt mooie voorbeelden te zien. Daarna volgt een praktijkochtend in het centrum van Amersfoort. U gaat al wandelend onder leiding van de docent in het oude centrum oefenen in het maken van een sfeerreportage. We fotograferen alles wat we tegenkomen. Van een monument tot een patat etend kind. De tweede lesavond besteden we aan het bespreken van de foto's van de praktijkochtend en we kijken kort naar de foto-nabewerking.

Meer informatie
Maandag 6 april 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Fotograferen met de smartphone
Fotograferen met de smartphone
Cursuscode: FG440

In twee avonden leert docent Leendert de Boer u om goede foto’s te maken met uw smartphone. In de eerste les wordt u wegwijs gemaakt in het fotograferen met de smartphone. U krijgt opdrachten die in de tweede les besproken worden. Gewerkt wordt met de apps Snapseed, die gratis is voor zowel ios als Android.

Meer informatie
Dinsdag 7 april 2020
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Dhr. L. (Leendert) de Boer
13:30 - 15:30
Locatie: Bibliotheek Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Folders Downloaden

 

  
 
U kunt deze folders downloaden op uw eigen computer door op de afbeelding te klikken.
 
Voor de folder van Najaar 2019 KLIKT U HIER.
 
Met dank aan onze sponsors:
Daatzelaar: www.daatzelaar.biketotaal.nl
Het Inktstation: www.oeps-inktop.nl
Keep an Eye Foundation: www.keepaneye.nl
MTH Accountantshttps://www.mth.nl/vestigingen/bussum/
OTC Fysiotherapiewww.otc-gooivecht.nl
Topcapital: www.topcapital.nl