Cursuscode: CR301

Chinees en Japans (Zen) schilderen 2

Cursuscode: CR301

Chinees en Japans (Zen) schilderen

De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. De basis ligt bij de Chinese kalligrafie. In beide vormen wordt geschilderd  met speciale penselen, inkt en verf op rijstpapier of op zijde. Door de eeuwen heen ontstonden er in China veel verschillende schilderstijlen, zowel in het monochroom inkt-schilderen  als in het kleurrijke contour-schilderen. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie. Bron van het Japanse penseel-schilderen is de Chinese inktschrijfkunst van kalligrafie. De bekende Japanse Sumi-E,  is schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

Materiaal kosten (optioneel): € 6,00 per les. Pakket boek en schildermaterialen voor de gehele cursus, vanaf. € 60,00- (Beide niet verplicht). Materialen af te rekenen met de docent. U kunt ook zelf Chinese of Japanse schildermaterialen meenemen.

Donderdag 27 september 2018
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. (Ruomei) Tan
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
(Ruomei) Tan
Ruomei Tan studeerde in 1982 af als keramisch ontwerper en kunstschilder. Hierna werkte ze o.a. als Collection Designer (vormgever tentoonstellingen) bij Arts & Crafts Compagny in Beijing, China. In 1986 kwam ze naar Nederland om hier verder te studeren. Twee jaar later studeerde ze ook aan de fameuze Rietveld Academie af in kunst schilderen en keramische vormgeving. Haar lessen bij onze Volksuniversiteit werden vorig lesjaar met groot enthousiasme ontvangen.