Cursuscode: FG412

Digitale fotografie studiedag 'Voorgrond, achtergrond' voorjaar

Cursuscode: FG412

Leer alle ins en outs van digitale fotografie onder leiding van ervaren fotograaf en beeldend kunstenaar Mels de Gooijer.

In deze les gaan we aan de slag met verschillende lenzen. Wat voor effect heeft dat op de compositie, de ene lens “vertekent” veel, een andere weer niet. Wat is het belang en het effect daarvan? Voor dramatische landschappen en dynamische onderwerpen is een groothoeklens vaak erg mooi, voor een portret wordt vaak naar een “normaal-lens” gegrepen. Hoe werkt men met zulke lenzen en waar moet u op letten? De theorie wordt direct in de praktijk gebracht en we fotograferen op fotogenieke locaties. Korte uitleg en veel praktijk. Het werk wordt op een groot scherm bekeken en besproken. De opdrachten en theorie worden in beknopte tekst uitgedeeld.

Nodig: volle accu’s, lege geheugenkaart en pen en papier.

Vrijdag 22 maart 2019
1 workshop van 6 uur aanvangstijd 10:30
Dhr. M. (Mels) de Gooijer
M. (Mels) de Gooijer
Mels de Gooijer (geboren 1974 Schermer) beeldend kunstenaar en fotograaf kreeg zijn opleiding aan de Rietveld Academie en de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (1993-1999). Na een studiereis naar de Verenigde Staten in 2001 was werk van hem te zien in diverse groepstentoonstellingen, mede door hem georganiseerd, o.a. in musea van Dordrecht, Alkmaar en Bergen, Amsterdam en Purmerend. Sedert 2007 werkt hij als docent schilderen en grafiek bij Crea Amsterdam en voor het Globe centrum voor kunst en cultuur in Hilversum. Hij maakt foto en grafiek projecten voor IDEA, International Debate Education Association. Sedert 2005 tot nu is hij ook werkzaam in fotografie voor commerciële doeleinden, waaronder beeldbewerking en vormgeving.