Cursuscode: FG400

Digitale fotografie studiedag 'De werking van de camera' najaar

Cursuscode: FG400

Leer alle ins en outs van digitale fotografie onder leiding van ervaren fotograaf en beeldend kunstenaar Mels de Gooijer.

We behandelen de relatie tussen sluitertijd en diafragma en gaan deze direct toepassen in de praktijk. Met een oude analoge camera erbij wordt op heldere en inzichtelijke manier uitgelegd hoe een camera werkt, veel principes van deze oude camera’s zitten namelijk gewoon in hedendaagse camera’s. De theorie wordt direct in de praktijk gebracht en we fotograferen op fotogenieke locaties. Tijdens het fotograferen volgt uitleg over de werking van de camera en na afloop kijken we naar elkaars werk op een groot scherm. Behandeld wordt o.a. het effect van scherpte en onscherpte in een foto en wat dat voor functie kan hebben op het werk. De opdrachten en theorie worden in beknopte tekst uitgedeeld.

Nodig: volle accu’s, lege geheugenkaart en pen en papier.

Zaterdag 22 september 2018
1 workshop van 6 uur aanvangstijd 10:30
Dhr. M. (Mels) de Gooijer
Cursus geannuleerd >
M. (Mels) de Gooijer
Mels de Gooijer (geboren 1974 Schermer) beeldend kunstenaar en fotograaf kreeg zijn opleiding aan de Rietveld Academie en de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (1993-1999). Na een studiereis naar de Verenigde Staten in 2001 was werk van hem te zien in diverse groepstentoonstellingen, mede door hem georganiseerd, o.a. in musea van Dordrecht, Alkmaar en Bergen, Amsterdam en Purmerend. Sedert 2007 werkt hij als docent schilderen en grafiek bij Crea Amsterdam en voor het Globe centrum voor kunst en cultuur in Hilversum. Hij maakt foto en grafiek projecten voor IDEA, International Debate Education Association. Sedert 2005 tot nu is hij ook werkzaam in fotografie voor commerciële doeleinden, waaronder beeldbewerking en vormgeving.